Biti ljubljen in sprejet, pripadati in čutiti varnost – to so potrebe slehernega človeka. A včasih tega občutka preprosto ni. Razlogi so lahko različni in vsak od nas ima svojo zgodbo. Res pa je, da nikdar nisi premlad ali prestar za ljubezen in sprejemanje. In vedno je priložnost za nov začetek, le začeti moraš in sam sebe vprašati: “Se imam res rad/a? Kaj sploh pomeni ljubiti sebe? Se sprejemam? Kdo sploh sem? Upam svetu pokazati svoj pravi obraz? Kako sploh odkriti svoj resnični jaz? Zakaj potrebujem pohvalo in odobravanje svoje okolice? Od koga lahko pričakujem, da bo opazil moje prednosti in moje slabosti? Zakaj me drugi jezijo in spravljajo v slabo voljo? Zakaj ne znam reči NE? Kaj je najboljše zame? Znam prisluhniti svojim občutkom? Znam izraziti svoja čustva? Vem kaj potrebujem? Lahko dam sebi to kar potrebujem in želim in kaj me pri tem ovira? Res delujem v skladu s svojimi vrednotami? Kaj pa moje poslanstvo? Zakaj sem sploh tukaj? Imam pogum za spremembo?”

Ko začneš iskati odgovore na tovrstna vprašanja, ko si vzameš čas zanje in zase, verjemi, da slej ko prej odkriješ sebe, v vsej svoji veličini. 

Tukaj si zato, da živiš svoje življenje, da ljubiš in sprejemaš sebe, da živiš svoj avtentični jaz. Zato, upaj si biti pristen in živeti življenje skladno s svojo zgodbo. Ne obupaj, kajti pot osebne preobrazbe potrebuje svoj čas. Včasih je lažja, če je poleg tebe nekdo, ki ti prisluhne, ko je težko, te opogumi, ko oklevaš in ti pomaga najti odgovore na vsa vprašanja, ki se ti tekom tega potovanja v globine tvoje duše porajajo.