PARTNERSTVO SKOZI OČI DJOTIŠA

Trenutni čas prinaša številne izzive tudi v naše odnose, zato so na velikih preizkušnjah tudi naša intimna partnerstva. Na tem mestu tudi djotiš osvetljuje situacije, s katerimi se soočaš. Skozi oči djotiša lahko v prvi vrsti bolje spoznaš samega sebe in svojega partnerja oziroma partnerko. Djotiš vama pokaže  kje se dopolnjujeta, kje se lahko drug od drugega učita, na kaj morata biti v vajinem odnosu še posebej pozorna, kje so morebitne pasti, ki bi vajin odnos lahko zamajale, kako lažje razumeti zakaj drugi deluje kot deluje, zakaj počne nekaj drugače kot ti, koliko možnosti je, da vajin odnos ne uspe, koliko kompatibilnosti je med vama in v katerem obdobju se trenutno nahaja vsak od vaju. Namreč, vsako obdobje ima svoje lastnosti in v nas vzbuja določene potrebe, ki jih želimo zadovoljiti. Če so te v velikem nasprotju s potrebami našega partnerja, imamo pred seboj izziv, ki ga ne smemo spregledati.

Djotiš svetovanje za vaju je odlična priložnost za nadgradnjo vajinega odnosa, lahko vama da potrditve, ko želita odnos nadaljevati ali pa morda zaključiti, prav tako ti djotiš pomaga razumeti zakaj je boljše, da v določen odnos nisi vstopil oziroma zakaj se je končal tako kot se je.

OTROCI SKOZI DJOTIŠ

Rada imam djotiš, predvsem tisti del, ki oriše naše karakterne lastnosti. Tisti del, kjer se vidi kaj si kot večno bitje že prinesel na svet. In ko opazujem naše otroke, se vse to odraža že v njih samih. So se rodili s pravo mero zaupanja vase? Imajo dovolj poguma, odločenosti, borbenosti, samozavesti, so morda rojeni vodje? Kakšen je način njihove komunikacije, kako gledajo na svet, kaj bi lahko doživljali v odnosu s starši?  So morda zelo čustveni in bolj intenzivno doživljajo dogajanje okoli sebe ali pa so bolj trdoživi in jih situacije zlepa ne vržejo iz tira, morda pa se za vsem tem skriva še kaj drugega? Imajo dobro samopodobo ali bi se lahko tekom življenja izkazalo, da je le ta nekoliko slabša? Znajo slediti sebi in sprejemati zanje zdrave kompromise ali se prilagajajo in gredo s tem sebi večkrat v škodo? Kaj jih zanima, s čim je okupiran njihov um? Vse to in še mnogo več razkriva djotiš o značajskih lastnostih naših otrok in to vedenje nam staršem lahko veliko pomaga pri tem, da smo bolj zavestni v odnosu z našimi največjimi dragulji. Če vemo kje jih lahko podpremo in zakaj je to zanje pomembno, jim lahko prihranimo marsikatero bolečino, ki jo tem malim bitjem nehote zadamo kar mi sami.

Naši otroci so unikatni, dva si nista enaka, pa čeprav sta rojena v istem gnezdu in na nas odraslih je, da te unikate spoštujemo, sprejemamo in brezpogojno ljubimo. Naj bodo odnosi z našimi otroci poligon, kjer drug ob drugem rastemo in se drug od drugega učimo, saj pravzaprav nikoli ne vemo, če morda ravno otroci ne prinašajo tistih modrosti, ki jih prav mi, kot starši ali celotna družba, najbolj potrebujemo.

Djotiš ti pomaga bolje razumeti sebe oziroma vaju in vajinega otroka.