Zakaj je to rekel? Zakaj je tako nesramen? Kako lahko tako razmišlja? Kako lahko to počne? Zakaj me ne razume? Zakaj me je tako prizadel? Zakaj, zakaj, zakaj…

Kako lepši bi bil svet, če bi ljudje znali sprejemati drug drugega. Če bi zmogli biti razumevajoči in sočutni do sočloveka. Če ne bi ustvarjali nepotrebnih konfliktov. Če bi znali razumeti, da ima vsak od nas svoje bolečine, vzorce in prepričanja zaradi katerih deluje tako kot deluje.

A včasih se nam preprosto zalomi. V odnosu do naših staršev,  partnerjev ali otrok, sodelavcev, prijateljev ali celo mimoidočih. Kako in zakaj sprejeti druge, kako zmanjšati možnost za konfliktne situacije, kako izboljšati odnose s svojimi starši, partnerjem, otroci, sodelavci,…? Kako in zakaj odpustiti? Kako pogledati na sočloveka, da nas njegove besede ne prizadenejo? Zakaj so ravno odnosi tisti, skozi katere lahko rastemo in celimo svoje rane? 

Če se srečuješ z izzivi v odnosih, če želiš v njih več harmonije ali dvigniti odnos na višji nivo in čutiti več zadovoljstva, sem ti na voljo za pogovor tudi na to temo.