Sade sati je obdobje, ki doleti prav vsakega od nas, običajno dva do trikrat v našem življenju. Ne doživljamo ga vsi hkrati, temveč  je to odvisno od položaja Lune v naši natalni astrološki karti. Na vsakih 29 let in pol se nam torej začne obdobje sade satija, ki traja približno 7 let in pol. V tem obdobju se počutimo psihično in fizično bolj obremenjeni, običajno se pojavi občutek kroničnega pomanjkanja časa in občutek, da je vsega preveč, da ne bomo zmogli.

Lahko nam tudi zmanjka volje in vztrajnosti. In resnično lahko pregorimo, kar se nato odrazi v našem zdravju, naših odnosih, lahko se pojavijo težave na področju kariere,… Zato je v tem obdobju izjemno pomembno, da se zavedamo svojih meja, zmanjšamo svoje obremenitve in odgovornosti, postavimo prioritete in si vzamemo dovolj časa za počitek in regeneracijo. To je čas, pred katerim običajno marsikdo trepeta, a če poznamo njegove zakonitosti in zakonitosti življenja, potem se nimamo česa bati.

Le malo se je potrebno pripraviti na to obdobje. To je tudi čas, ko se lahko obrnemo vase in naredimo potrebne spremembe na sebi, zato da potem zaživimo lahkotneje. Te spremembe lahko naredimo že izven obdobja sade satija, a če jih ne naredimo prej, nas bo vanje zagotovo prisililo sedem letno obdobje sade satija, ki zna temeljito zamajati naše življenje. Zato je temu obdobju potrebno nameniti posebno pozornost.