Razmišljanje stranke: Priložnost, da lahko pišem o njej

… me navdihuje s ponosom in na obrazu izrisuje poseben nasmešek. Iščem prave besede, previdno tipkam po tipkovnici in skrbno izbiram misli in črke, ki bi jih sistematično zložila na belo podlago računalniškega zaslona. Previdno zato, ker sem ji neizmerno hvaležna in ne bi rada z neposrečenim izborom zaporedja besed sestavila napačne slike tako imenitne ženske, prijateljice, sogovornice, učiteljice. Učiteljice za življenje in posebne osebe, ki mi je, resnično, življenje obrnila na glavo.

Čeprav se poznava šele dobri dve leti, se mi zdi, kot da sva prijateljici od zmeraj. Ko se tega še nisem zavedala, je v meni prepoznala nekoga, ki mu s svojim znanjem in razmišljanjem lahko osmisli svet, olajša pogled na življenje in nauči novega razmišljanja. Takšnega, ki spreminja dojemanje realnosti in uravnava odzive na kakršnekoli situacije ali ljudi s katerimi se tekom dni soočam(o). Ne najdem pravih besed, ki bi dovolj dobro opisale hvaležnost, ki jo občutim do nje in vsega znanja, ki ga nesebično deli z mano. V čast in ponos mi je, da se imam priložnost učiti skupaj z njo in da je na začetku “izbrala” prav mene.

Najini pogovori so vselej neskončni in med prebiranjem enega od njenih premnogih sporočil sem se zavedla, da je vse to o čemer me uči potrebno zapisati v zvezek. Njene besede sem si in si jih še vedno skrbno zapisujem v njeno knjigo. Rožnat zvezek s trdimi platnicami in močno sporočilno energijo. Je moja personalizirana knjiga, ki sva jo in jo še vedno ustvarjava skupaj. Brati nekoga tako pomembnega in posebnega je zame čast in privilegij. Skozi prebrano se vedno znova spomnim vsega tistega o čemer me uči. Da je vsak posameznik zase najpomembnejša oseba na tem svetu, unikaten, poseben in vreden. Vreden življenja, sreče in ljubezni. Vsak dan znova in znova. Čeprav sem se že veliko naučila, se mi kdaj pa kdaj zgodi, da za trenutek obstanem, se zamislim kje sem in zakaj se dogajajo določene situacije okrog mene. Barbarina knjiga me vedno znova spomni, da več kot očitno točno tam, kjer v tistem trenutku moram biti. Z razlogom in točno določenim namenom.

Barbara je ne samo glas, ki te poboža, ampak tudi realna in nič kaj zadržana, prej direktna, ko mora povedati stvari, ki jih je morda težko slišati. Sooči te s samim s seboj, a hkrati daje vedeti, da je tu, vedno ko jo potrebuješ. Zate in za svet. Barbara te razume in nikoli ne vsiljuje svojih pogledov, ampak se potrudi pogledati sliko tako, kot jo vidiš ti, pokaže malce bolj jasno podobo realnosti in potrdi, da si na pravi poti. Jasno da vedeti, da gre tudi drugače. Svet postane drugačen. Tako zelo. Tako zelo lahkotno in lepo je …

Zanimivo in prijetno se je zavedati, da si Barbara prej zapomni kako se kdo počuti, kot kaj kdo počne. Resnično je posebna z edinstvenim čutom za sočloveka, toliko navdiha, idej in svobode je v njej … Spreminja svet ali vsaj del njega in dovoljeno si je želeti, da bi bilo na svetu več takšnih sprememb.

Ki živijo v trenutku, za trenutek in ZDAJ!

Draga Barbara, čeprav že tolikokrat, sem tokrat posebej vesela, da lahko povem še enkrat in naglas. Za nazaj in za naprej. Hvala ti za vse!

Iva, Murska Sobota